lördag 9 april 2011

P51D del 1

Det pågår ett flygbygge i mitt hobbyrum! Lugn.... det är inte jag utan min pappa som för första gången på väldigt många år bygger plastmodell. Inte nog med det, det är första gången han testar att måla med färgspruta. Vi hade en mycket trevlig dag och jag hoppas att det gav mersmak=)
Modellen är en P51D från Academy som Lasse fixade. Tack för det! Det ska bli en J26a av den. Individ är ännu inte fastställd.

Han ser inte ut som en nybörjare iallafall=)



Så här ser den ut efter dagens knåpande. Kroppen är även ihop limmad.


Själv blev jag äntligen klar med mina "frulleband" till Kungstigern. Fan va drygt! Tur att jag hade sällskap=)
De passade så när som på en länk.

tisdag 5 april 2011

CV9040 fortsättning!

Då är det dags att uppdatera CV90 bygget!
Har sprutat på Vallejos gråa primer över hela vagnen. En favorit just nu! Vad som är väldigt trist är att gjutmärkena på ovansidan av motorluckan på framvagnen syns. Dvs mitt sliparbete syns=( Åtgärd? Många vagnar har maskeringsnät monterat lite här och där, bla på över motorluckan. Kanske en idé? Beställde iallafall ett Barracudanät på nätet och nu funderar jag på att täcka över min lilla miss. Får se hur jag gör?
En annan sak som inte gått enligt plan är banden. Använder gummibanden som medföljde men de är förstora! Man fick även länk för länk band men varje länk har två gjutmärken så det blir en jä... slipövning! Blev tvungen att kapa bort två länkar. Visste inte om jag skulle lyckas men det gick fint. Skarven kommer inte att synas när vagnen är klar.
Nu ska jag bara bestämma mig för hur jag ska måla den. Kanske en vintervagn?