söndag 22 maj 2011

Inte nog med att jag börjat på ett nytt projekt...

.... jag har återupptagit ett gammalt=)
Började med denna Jagdpanther under en bygghelg på F17 för ett par år sedan. Köpte den av Stefan Odenhammar för en billig peng. Det är en rktigt trevlig modell som Tamiyamodeller brukar vara=). Tyvärr så misslyckades jag med dekalerna och en hel del annat så den hamnade på hyllan. För någon vecka sedan städade jag i mitt hobbyrum och tänkte då att jag skulle ställa undan lite modeller som jag ändå inte var nöjd med. Då kom jag på idén att tvätta av färgen och göra om allt.
Vill göra vagnen helt gul och för att skapa lite djup i den så ville jag testa en ny teknik med för mig en ny färgkombination. Läste om den på Planet Armor tror jag...

Primad med Tamiyas primerspray och banden är mitt standardrecept.








På sista bilden har jag målat detaljer och washat en oljewash med svart och Raw umber. Med facit i hand så skulle jag varit mer sparsam med washen då den framhävde det bruna i modellen lite för mycket. Ville att den skulle vara med gul. Men det blev ändå ok.


Nu hoppas jag att ni andra uppdaterar era bloggar snart=)

Nytt projekt! En tigerveteran....

Det står stilla på våra byggbloggar. Själv är jag borta med jobbet hela veckorna så det bli inte så mycket byggt på grund av det.
Men i helgen har det blivit en del byggt. Började med detta projekt för ett par helger sedan och nu har jag hunnit en bit. Det är en tidig Tiger I och förebilden är den andra uppifrån på bilden. En kul vagn eftersom den har varit målad och märkt i omgångar.


Modellen samt tillbehören är från Tamiya. Eftersom jag inte ska ha några stänkskärmar på vagnen så var jag tvungen att tillvera bultfästen längs sidorna. Svårt att få dem helt raka. I övrigt inte så stora modifieringar. Vagen är en riktig veteran så mycket delar och tillbehör har trillat av så det blev mycket delar över i kartongen.







Utmaningen ligger i att få den blågråa färgen att lysa igenom för att efterlikna att den gula och den gröna färgen är målad efter att vagnen varit i tjänst ett tag.

Innan jag satte dit dekalerna sprutade jag över ett lager blanklack X22.


Sedan målade jag alla detaljer med Vallejo. Sedan sprutade jag på Matt Ocean lack.


Sedan var det dags för oljewash som fick torka över natten.


Idag har jag målat med oljefärg på trädetaljerna.