måndag 31 oktober 2011

Det blev ett brons!

Av mina fyra tävlingsbidrag fick jag ett brons för min Sdkfz 251/9 "Ostfront". Lite oväntat att det blev den som fick pris då jag inte själv tycker att den var den bästa av mina fyra. Lite förvånad men glad!
Priset blev en JS3M från Trumpeter skala 1/35 och en Abrams från Revell i skala 1/72 samt en modellkniv. JS3an är en fin byggsats men kanske inte något som jag kommer bygga. Inte i närtid iallafall. Abramsen ser också jättefin ut och jag blev faktiskt lite sugen på att bygga den till nästa C4.
Det var en väldigt trevlig helg i Malmö och på C4. Bla gick jag på en föreläsning om figurmålning. Jäkligt duktig kille som jag tyvärr inte minns namnet på. För min lillebrors del var det den första C4. Tyvärr gav det ingen utdelning men jag tror han är nöjd ändå samt sporrad att tävla nästa år igen. Vi blev tillfrågade om att vara domarlärlingar vilket vi givetvis ville! Jag fick vara med två duktiga byggare och domare (Janne N och Frank G) på utökad bedömning av dioramor. Spännande att se hur det går till. Lillebror var med på utökad bedömning av pansar. Det var nog en nyttig erfarenhet. Tror också att det var anledningen till att han gick och köpte en Jagdtiger i skala 1/35!

Inköp blev det en hel del såklart=)
Det blev 3 böcker, två modeller, färger och washer från AK och Vallejo. Något kul var också att ett par polska handlare var på plats men en hel del göttigt. Den ena hade dessutom bra priser så det blev lite fotoets, pipor, frulleband och lite resintillbehör.

Vill också gratulera Lasse för en fantastisk insats! STORT GRATTIS Lasse! Det är du värd!

torsdag 27 oktober 2011

Flygupplevelser i Arizona

Lite "off topic" men jag vet att det är endel spakapor som läser min blogg;)
Har varit i USA i tre veckor. En häftig upplevelse med mycket inslag av flyg.
Finns det intresse kan jag visa fler bilder på nästa byggmöte.





Laguppställning inför SM i modellbygge (C4-OPEN)

Idag har jag snyggat till det sista och packat allt inför C4-OPEN nu i helgen. Kommer tävla i tre olika klasser.Allmän bedömning, skala 1/35 Andra världskriget, Axelmakterna
Allmän bedömning, skala 1/35 Andra världskriget, Allierade
Allmän bedömning, skala 1/35 Övriga

Modellerna som kommer följa med är:
Sdkfz 171 Panther G "Steel Wheel"
JSU 152
Sdkfz 251/9
T55A

Kommer även att ställa ut i SIG (Special Interest Groups) "Tidigare vinnare".
Mina tidigare vinnare är:
Sdkfz 234/1 (Silver 2009)
Sdkfz 171 Panther G Late (Brons 2010)

Roligt är också att min lillebror kommer att tävla för första gången.
Ses där!
http://www.c4-open.nu/