fredag 11 mars 2011

Årets andra bygge, KLART!

Så var det dags att lägga ut bilder på årets andra bygge. Började förra året strax efter C4 och det känns skönt att få den klar.
För er som inte följt bloggandet så är detta en Sdkfz 251/9 från Tamiya. Har kompletterat med lite fotoets i inredningen. Händelsen utspelar sig på östfronten en tidig morgon i början på mars. Snön är nästan borta och det pendlar mellan plus och minus. Figurerna är från Verlinden. Har testat, för mig, en ny metod vad gäller målningen. Har inte washat utan jag har målat skuggor istället. Inte så svårt som jag trodde och det blir ganska bra tycker jag. Lamporna tar bort lite av effekten men jag hoppas de går att urskilja. När jag ser bilderna så inser jag att figgarna ska bli lite mer skitiga. Kommer nog att lägga en och annan pinwash också. På bilderna är snöbyxorna väldigt vita vilket de inte är i verkligheten.

Tack för titten!


6 kommentarer:

  1. Snyggt. Det blir något helt annat med plattan gubbarna och allt jämfört med bara en ensam modell. Men precis som någon nämnde på IPMS Stockholms forum kanske löven kan se lite malplacerade ut kan säkert bara vara att de lyser lite mer i foto än i verkligheten. Annars är det mycket grymt världs klass.

    SvaraRadera
  2. Tack Classe!
    Kul att du gillar den. Tycker också att en platta verkligen höjer en modell. (gäller även flyg) =)
    Det kommer snöa lite i dagarna! Bra synpunkt.

    //R

    SvaraRadera
  3. Idéen, helheten och din detaljrikedom gör dig till en fantastiskt duktig byggare. Inte bara modellen i sig utan hela scenen :)

    Det vitmålade på vagnen får mig att känna kylan och det blöta i spåren och på däcken för fram den ruggiga känslan.

    Kul med alla detaljer...jag kan inte sluta leta efter fler saker som du gjort.

    Snyggt bygge igen!! Snart dags att börja på något nytt eller!? :)

    //Lasse

    SvaraRadera
  4. Du och Lasse har samma problem just nu, ni bygger alldeles för fort för ert eget bästa..! :P

    Som vanligt ett mästerligt bygge, men jag kan hålla med i synpunkterna angående löven. Annars tycker jag den är grym, med massor av fina detaljer.

    SvaraRadera
  5. Ja... Lasse inspirerade mig till att färdigställa pågående projekt och då rasslar det på=)
    Kul att du gillar den. Kommer bilder på snön.

    SvaraRadera
  6. Ser hur bra ut som helst! Ska bli intressant att se den "live". Jag ser att du skitat ner gubbens vita byxor litegrann, det kanske ska vara mer? Svårt att se på ett foto. Det kanske är blixten som tar bort en del.

    SvaraRadera